Ekspoziturat tona

Info

+383 (0) 38 400 888
+383 (0) 49 777 075
+383 (0) 49 779 994

info@m-technologie.com
shitja@m-technologie.com

Na ndiqni

Aeroporti Ndërkombëtar i Astana – Terminali VIP

Një nga projektet e para të realizuara nga Grupi Mabetex në Astana. Ky aeroport është çertifikuar dhe homologuar për fluturime ndërkombëtare.

Fusha e parë ajrore e Astana u ndërtua në vitin 1931 në periferi të qytetit dhe u zhvillua më tej pas Luftës së Dytë Botërore. Sidoqoftë, një aeroport i ri, i cili u bë Aeroporti Ndërkombëtar Astana, u ndërtua 11 milje në jug të qytetit dhe u hap në nëntor 1963. Ai u përdor kryesisht nga Aeroflot dhe drejtoria e tij lokale. Pas transferimit të kryeqytetit nga Almaty në Astana në dhjetor 1997, aeroporti iu nënshtrua një seri rikonstruksionesh madhore nga Grupi Mabetex i cili e solli atë deri në standardet ndërkombëtare, duke përfshirë pistën aktuale 11,484ft (3.500 m).

Aeroporti Ndërkombëtar i Astana po kalon një rinovim të madh në përgatitje për pritjen e prurjeve të pritshme të turistëve për ekspozitën e ardhshme ndërkombëtare EXPO 2017.

sqSQ