Ekspoziturat tona

Info

+383 (0) 38 400 888
+383 (0) 49 777 075
+383 (0) 49 779 994

info@m-technologie.com
shitja@m-technologie.com

Na ndiqni

Teatri dhe halla e koncerteve, Astana

Salla e Koncerteve është një qendër për artet interpretuese në Astana, kryeqyteti i Kazakistanit. U inagurua nga Presidenti i Kazakistanit, Nursultan Nazarbayev në ditën e Pavarësisë së kombit, 15 dhjetor 2009. Auditoriumi i Shtetit Astana shtrihet në jug të një aksi organizativ historik që çon në Pallatin Presidencial me Shtëpinë e Senatit përballë auditorit. Forma e ndërtesës u krijua nga një analizë e një lule vendase. Muzika të cilën ndërtesa mbështjell, reflekton në formën dhe ngjyrën dinamike të zarfit. Forma e ndërtuar, e parashikuar si "Lulja e Steppës" përmban një sistem dyqanesh strehimi, ballkone, restorante, dy kinema dhe Salla e Koncerteve. Salla është një guaskë e veshur me dru nga brenda dhe jashtë e ulur thellë brenda zarfit të ndërthurur. Kjo hapësirë ​​si barku simbolizon një instrument muzikor vendas kazak ‘Dombra’. Plazat me shumë nivele brenda ndërtesës integrohen me sistemin e pllakave në secilën anë të boshtit qendror.

Korniza konkrete është e veshur me xham për të mbrojtur pjesën e brendshme nga ekstremet e ashpra të klimës ndërsa pasqyrojnë peizazhin në ndryshim. Forma e ndërtesës ngjall dinamizmin e petaleve të një lule si një metaforë për vetë dinamizmin e muzikës. Struktura e jashtme e ndërtesës përfshin një seri mureve të lakuara të bëra prej betoni me një veshje të paneleve prej qelqi të pikturuar mbrapa. Këto struktura mbrojnë funksionet e brendshme të ndërtesës nga kushtet e vështira të motit të Astana. Ndërtesa përmban një holl prej tridhjetë metrash të lartë i cili shtrihet mbi 3.000 metra katror, ​​i cili ka për qëllim të krijojë një shesh publik të brendshëm në shkallë urbane që mund të mirëpresë qytetarët e Astana gjatë gjithë vitit.

Tiparet akustike dhe vizuale të teatrove tradicionale janë modernizuar dhe janë sjellë në një nivel të pakapërcyeshëm, kulla e mizave përdor teknologji të përparuar për të siguruar fleksibilitet maksimal në skenë, muret e brendshme dhe të jashtme janë të mbuluara në gur të çmuar italian , dhe dekori u krijua nga dekoratorë ekspertë. Fasadat, kolonat dhe formacionet e mureve të teatrit janë të mbuluara me pllaka me mermer Siziliani Pearl (në total rreth 6,000 ton janë përdorur gjatë projektit) të madhësive dhe trashësive të ndryshme, duke krijuar një harmoni të përsosur të ngjyrave dhe materialeve tipike të arkitekturës klasike. Disa seksione të bëra me materiale me origjinë të ndryshme, gjithsesi përzihen në gurin natyral. Elementët e vetëm që dalin nga kjo harmoni stilistike janë çatia e bakrit dhe ngjyra bronzi e kornizave të dritareve të aluminit, zbukuruar me printime të ekranit të mëndafshta që përshkruajnë skena nga folklori Kazakistan. Skulptura të shumta dhe ndeshjet e ndriçimit shtojnë një prekje dekorative shtesë në ndërtesë.

Klienti
Teatri dhe halla e koncerteve, Astana

Idea dhe kreativiteti

Planifikimi dhe koncepti

Konstruksion

sqSQ